Zakończył się właśnie kolejny etap rozbudowy oddziału Zawiercie firmy Promar. Oddana właśnie do użytku nowa hala produkcyjno-magazynowa liczy 2881m². Powierzchnia całego oddziału to teraz ponad 9000 m².
Dzięki tej inwestycji w zakładzie pojawiły się nowe, zaawansowane technologie: zaawansowana linia do oczyszczania przypraw z zanieczyszczeń oraz najnowocześniejsza w Europie linia do hybrydowej sterylizacji przypraw. „Dzięki niej jesteśmy w stanie sterylizować przyprawy, zioła i mieszanki tak, aby zatrzymać jak najwięcej olejków w produkcie” mówi Paweł Świerkula Vice Prezes Zarządu.
![](https://informatormasarski.pl/wp-content/uploads/2018/05/Promar_Zawiercie_nowa_hala-1.jpg)
![](https://informatormasarski.pl/wp-content/uploads/2018/05/Promar_Zawiercie_nowa_hala-2.jpg)
![](https://informatormasarski.pl/wp-content/uploads/2018/05/2-1.jpg)