Maszyny i technologie
Wybrane wymagania weterynaryjne w nadzorze i produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego. Część II
lut 6, 2023 | Maszyny i technologie
dr inż. Mirosław Michalski, Puławy Ogólne warunki sanitarno-higieniczne, które zakład...
Czytaj więcejWybrane wymagania weterynaryjne w nadzorze i produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego. Część I
sty 9, 2023 | Maszyny i technologie
dr inż. Mirosław Michalski, Puławy Obowiązujące w Polsce przepisy dotyczące nadzoru...
Czytaj więcejDodatek olejków eterycznych – sposób na zachowanie jakości mięsa i przetworów mięsnych
gru 1, 2022 | Maszyny i technologie
mgr inż. Weronika Zduńczykdr inż. Katarzyna Tkacz dr hab. inż. Monika...
Czytaj więcejJAKOŚĆ MIKROBIOLOGICZNA MIĘSA I JEGO PRZETWORÓW
lis 3, 2022 | Maszyny i technologie
Dr inż. Jerzy Wajdzik Jakość mikrobiologiczna mięsa i jego przetworów zależy...
Czytaj więcejJAKOŚĆ MIĘSA ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM JEGO CECH ORGANOLEPTYCZNYCH
sie 5, 2022 | Maszyny i technologie
Mikołaj Cieślak, Monika Modzelewska-KapitułaKatedra Technologii i Chemii MięsaWydział Nauki...
Czytaj więcejKontrolowanie wyzwań związanych z bezpieczeństwem mikrobiologicznym mięsa za pomocą zimnej plazmy
lip 7, 2022 | Maszyny i technologie
Dr hab. inż. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelniDr hab. inż. Joanna...
Czytaj więcejPRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA BŁONNIKÓW POKARMOWYCH
maj 5, 2022 | Maszyny i technologie
Dr inż. Jerzy Wajdzik Błonniki pokarmowe, będące substancjami balastowymi, należą...
Czytaj więcejJAK ULTRADŹWIĘKI POPRAWIAJĄ JAKOŚĆ MIĘSA
mar 7, 2022 | Maszyny i technologie
Dr hab. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelniDr hab. Zbigniew Kobus,...
Czytaj więcejPRODUKCYJNE KSZTAŁTOWANIE BARWY PRZETWORÓW MIĘSNYCH
sty 31, 2022 | Maszyny i technologie
Dr inż. Jerzy Wajdzik Barwa przetworów mięsnych jest jedną z najważniejszych cech...
Czytaj więcejWoda w mięsie. Część I. Struktura, interakcje, rozmieszczenie
sty 5, 2022 | Maszyny i technologie
dr inż. Katarzyna Tkacz mgr inż. Joanna Ewelina Rydeldr hab. inż. Monika...
Czytaj więcej
Informator Masarski
Informator Masarski to portal branży przetwórstwa mięsnego. Aktualne wydarzenia takie jak targi mięsne, informacje branży mięsnej, artykuły popularnonaukowe skierowane do hodowców i przetwórców. Wskazówki i prezentacja innowacyjnych rozwiązań w branży mięsnej. Analizy i prognozy na temat rynku mięsnego.