Maszyny i technologie
PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA BŁONNIKÓW POKARMOWYCH
maj 5, 2022 | Maszyny i technologie
Dr inż. Jerzy Wajdzik Błonniki pokarmowe, będące substancjami balastowymi, należą...
Czytaj więcejJAK ULTRADŹWIĘKI POPRAWIAJĄ JAKOŚĆ MIĘSA
mar 7, 2022 | Maszyny i technologie
Dr hab. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelniDr hab. Zbigniew Kobus,...
Czytaj więcejWoda w mięsie. Część I. Struktura, interakcje, rozmieszczenie
sty 5, 2022 | Maszyny i technologie
dr inż. Katarzyna Tkacz mgr inż. Joanna Ewelina Rydeldr hab. inż. Monika...
Czytaj więcejBarwa mięsa – czynniki ją kształtujące i metody pomiaru
lis 26, 2021 | Maszyny i technologie
dr inż. Katarzyna Tkaczdr hab. inż. Monika Modzelewska-Kapituła, prof. UWMmgr...
Czytaj więcejNowoczesne metody pakowania
lis 5, 2021 | Maszyny i technologie
Mgr inż. Weronika ZduńczykDr inż. Katarzyna TkaczDr hab. inż. Monika...
Czytaj więcejKWAS GALUSOWY JAKO SKŁADNIK MIESZANEK PASZOWYCH I DODATEK PRZECIWUTLENIAJĄCY DO MIĘS
wrz 29, 2021 | Maszyny i technologie
Dr hab. inż. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelnimgr inż. Emilia Osmólska...
Czytaj więcejBAKTERYJNE KULTURY STARTOWE POPRAWIAJĄCE BEZPIECZEŃSTWO WYROBÓW MIĘSNYCH
sie 27, 2021 | Maszyny i technologie
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejPLASTYCZNOŚĆ – WAŻNY WYRÓŻNIK JAKOŚCI MIĘSA
lip 2, 2021 | Maszyny i technologie
dr inż. Katarzyna Tkacz inż. Anna Wątkowskadr hab. inż. Monika...
Czytaj więcejAKTYWNOŚĆ PRZECIWDROBNO-USTROJOWA NISKOTEMPERATUROWEJ PLAZMY WOBEC MIĘSA I PRODUKTÓW MIĘSNYCH
lut 1, 2021 | Maszyny i technologie
Produkty pochodzenia zwierzęcego szybko ulegają zepsuciu, a efekty wywołane aktywnością drobnoustrojów (bakterii, drożdży i grzybów pleśniowych) są bardzo zróżnicowane. Objawem ich rozwoju są przede wszystkim zmiany właściwości fizykochemicznych czy cech sensorycznych, jednak wiele z nich rozwija się w żywności bez widocznych oznak zepsucia.
Czytaj więcejPRZYDATNOŚĆ PRZEROBOWA MIĘSA WOŁOWEGO
gru 4, 2020 | Maszyny i technologie
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcej
Informator Masarski
Informator Masarski to portal branży przetwórstwa mięsnego. Aktualne wydarzenia takie jak targi mięsne, informacje branży mięsnej, artykuły popularnonaukowe skierowane do hodowców i przetwórców. Wskazówki i prezentacja innowacyjnych rozwiązań w branży mięsnej. Analizy i prognozy na temat rynku mięsnego.