Przetwórstwo z pomysłem
Wybrane procesy obróbki cieplnej stosowane w przetwórstwie mięsnym
maj 5, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejMięso w żywieniu dzieci
mar 31, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejDOJRZEWANIE WĘDLIN SUROWYCH JAKO ZABIEG UTRWALAJĄCY
mar 7, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr inż. Jerzy Wajdzik Przetwory mięsne, w tym również wędliny surowe...
Czytaj więcejZnaczenie mięsa wieprzowego we współczesnej diecie
sty 5, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
mgr inż. Weronika Zduńczykdr hab. inż. Monika Modzelewska-Kapituła,...
Czytaj więcejKASZANKI W POLSKIEJ TRADYCJI KULINARNEJ
lis 26, 2021 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejJak naturalnie przedłużyć trwałość mięsa i jego przetworów?
lis 5, 2021 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr inż. Magdalena Kuchlewska W artykule przedstawiono możliwości użycia wybranych...
Czytaj więcejPODROBOWE KONSERWY STERYLIZOWANE
wrz 29, 2021 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejCzy owady zastąpią mięso?
sie 27, 2021 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr inż. Magdalena Kuchlewska Owady jadalne, z uwagi na swoją wysoką wartość...
Czytaj więcejBiałko roślinne czy zwierzęce – które lepsze?
sie 2, 2021 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wieprzowe, stanowiąc źródło licznych substancji odżywczych, jest cennym składnikiem diety człowieka. W ostatnich latach jego znaczenie było kwestionowane.
Czytaj więcejBIAŁKA SOJOWE W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
lip 2, 2021 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcej
Informator Masarski
Informator Masarski to portal branży przetwórstwa mięsnego. Aktualne wydarzenia takie jak targi mięsne, informacje branży mięsnej, artykuły popularnonaukowe skierowane do hodowców i przetwórców. Wskazówki i prezentacja innowacyjnych rozwiązań w branży mięsnej. Analizy i prognozy na temat rynku mięsnego.