Przetwórstwo z pomysłem
CECHY KSZTAŁTUJĄCE PRZYDATNOŚĆ PRZEROBOWĄ MIĘSA DROBIOWEGO
kw. 6, 2023 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr inż. Jerzy Wajdzik Popyt na mięso drobiowe, w tym głównie mięso drobiu...
Czytaj więcejPotrawy półmięsne – dla zdrowia i oszczędności
mar 7, 2023 | Przetwórstwo z pomysłem
dr inż. Magdalena Kuchlewska Ceny żywności, w tym mięsa, w ostatnim czasie...
Czytaj więcejKSZTAŁTOWANIE SMAKOWITOŚCI WĘDLIN SUROWYCH DOJRZEWAJĄCYCH
lut 6, 2023 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr inż. Jerzy Wajdzik Smakowitość, określana przez wyróżniki smaku i zapachu,...
Czytaj więcejKrótka historia mięsa w diecie człowieka i aktualne następstwa zdrowotne jego spożycia
sty 9, 2023 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr hab. inż. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelniDr Agnieszka SaganDr...
Czytaj więcejZDROWOTNE ASPEKTY PROCESU WĘDZENIA
gru 1, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr inż. Jerzy Wajdzik Proces wędzenia należy do fizykochemicznej metody utrwalania...
Czytaj więcejDziczyzna – wyjątkowa żywność na polskim stole
lis 2, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
dr inż. Magdalena Kuchlewska Dziczyzna od wieków stanowiła wartościowe źródło...
Czytaj więcejGrzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
paź 6, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
dr inż. Magdalena Kuchlewska Grzyby strzępkowe zasiedlają wszystkie środowiska,...
Czytaj więcejPRODUKTY GRILLOWANE W DIECIE
wrz 4, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejDOBROSTAN ZWIERZĄT A JAKOŚĆ MIĘSA
sie 5, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejEgzotyczne źródła białka zwierzęcego w polskiej diecie
cze 28, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcej![Ładuję](https://informatormasarski.pl/wp-content/themes/Extra/images/pagination-loading.gif)
Informator Masarski
Informator Masarski to portal branży przetwórstwa mięsnego. Aktualne wydarzenia takie jak targi mięsne, informacje branży mięsnej, artykuły popularnonaukowe skierowane do hodowców i przetwórców. Wskazówki i prezentacja innowacyjnych rozwiązań w branży mięsnej. Analizy i prognozy na temat rynku mięsnego.