Dodatek olejków eterycznych – sposób na zachowanie jakości mięsa i przetworów mięsnych
mgr inż. Weronika Zduńczykdr inż. Katarzyna Tkacz dr hab. inż. Monika...
Czytaj więcejgru 1, 2022 | Maszyny i technologie
mgr inż. Weronika Zduńczykdr inż. Katarzyna Tkacz dr hab. inż. Monika...
Czytaj więcejgru 1, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr inż. Jerzy Wajdzik Proces wędzenia należy do fizykochemicznej metody utrwalania...
Czytaj więcejlis 3, 2022 | Maszyny i technologie
Dr inż. Jerzy Wajdzik Jakość mikrobiologiczna mięsa i jego przetworów zależy...
Czytaj więcejlis 2, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
dr inż. Magdalena Kuchlewska Dziczyzna od wieków stanowiła wartościowe źródło...
Czytaj więcejpaź 6, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
dr inż. Magdalena Kuchlewska Grzyby strzępkowe zasiedlają wszystkie środowiska,...
Czytaj więcejpaź 6, 2022 | Przyprawy i dodatki do mięs
dr inż. Katarzyna Tkacz dr hab. inż. Monika Modzelewska-Kapituła,...
Czytaj więcejwrz 4, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejwrz 3, 2022 | Przyprawy i dodatki do mięs
Dr hab. inż. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelniDr Agnieszka SaganMgr...
Czytaj więcejsie 5, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejsie 5, 2022 | Maszyny i technologie
Mikołaj Cieślak, Monika Modzelewska-KapitułaKatedra Technologii i Chemii MięsaWydział Nauki...
Czytaj więcejInformator Masarski to portal branży przetwórstwa mięsnego. Aktualne wydarzenia takie jak targi mięsne, informacje branży mięsnej, artykuły popularnonaukowe skierowane do hodowców i przetwórców. Wskazówki i prezentacja innowacyjnych rozwiązań w branży mięsnej. Analizy i prognozy na temat rynku mięsnego.