Przegląd przekąsek mięsnych – Polska i świat
Przekąski mięsne zdobywają coraz większe uznanie konsumentów. Eksperci wskazują, że kategoria ta należy do najszybciej rosnących segmentów całego rynku mięsa
Czytaj więcejgru 2, 2019 | Przetwórstwo z pomysłem
Przekąski mięsne zdobywają coraz większe uznanie konsumentów. Eksperci wskazują, że kategoria ta należy do najszybciej rosnących segmentów całego rynku mięsa
Czytaj więcejgru 2, 2019 | Przyprawy i dodatki do mięs
Chociaż ogólna światowa konsumpcja mięsa stale rośnie, to jednak część społeczeństwa polskiego rezygnuje z jego jedzenia. W ostatnim czasie mięso przestało być kojarzone ze zdrowiem i witalnością.
Czytaj więcejlis 6, 2019 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso i jego przetwory, oprócz dostarczania niezbędnych dla organizmu składników odżywczych, powinny charakteryzować się odpowiednią jakością zdrowotną
Czytaj więcejlis 6, 2019 | Maszyny i technologie
Czy jest możliwe, aby połączyć polską kuchnię, obfitą w potrawy mięsne, ze zdrowym odżywianiem?
Czytaj więcejwrz 30, 2019 | Przyprawy i dodatki do mięs
Głównym zadaniem konserwowania żywności jest ochrona przed zepsuciem, skażeniem mikrobakteryjnym, ograniczenie niepożądanych zmian sensorycznych oraz zachowanie wysokiej wartości odżywczej
Czytaj więcejwrz 3, 2019 | Przetwórstwo z pomysłem
Dlaczego, skoro zazwyczaj mamy pozytywne skojarzenia z mięsem wołowym, nie stanowi ono dla nas powszechnego surowca do przyrządzania codziennych posiłków?
Czytaj więcejwrz 3, 2019 | Przyprawy i dodatki do mięs
Od wielu lat trwają intensywne poszukiwania substancji, która byłaby „lekiem na całe zło”. Ostatnie badania pokazują, że na miano takiego związku zasługuje karnozyna
Czytaj więcejsie 5, 2019 | Maszyny i technologie
Systematyczny wzrost wymagań konsumentów oraz dokonujący się postęp techniczno-technologiczny stały się wyzwaniem do opracowania nowych typów opakowań
Czytaj więcejsie 5, 2019 | Przetwórstwo z pomysłem
W ostatnich latach systematycznie wzrasta zainteresowanie konsumentów osiąganiem i utrzymaniem jak najlepszego stanu zdrowia
Czytaj więcejlip 2, 2019 | Przetwórstwo z pomysłem
Artykuł ma na celu przybliżenie Czytelnikom wybranych zagadnień związanych z toksykologią mięsa i jego przetworów. Informacje
te są przydatne w świadomym wyborze produktów spożywczych
Informator Masarski to portal branży przetwórstwa mięsnego. Aktualne wydarzenia takie jak targi mięsne, informacje branży mięsnej, artykuły popularnonaukowe skierowane do hodowców i przetwórców. Wskazówki i prezentacja innowacyjnych rozwiązań w branży mięsnej. Analizy i prognozy na temat rynku mięsnego.