Przetwórstwo z pomysłem
CECHY KSZTAŁTUJĄCE PRZYDATNOŚĆ PRZEROBOWĄ MIĘSA DROBIOWEGO
kw. 6, 2023 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr inż. Jerzy Wajdzik Popyt na mięso drobiowe, w tym głównie mięso drobiu...
Czytaj więcejPotrawy półmięsne – dla zdrowia i oszczędności
mar 7, 2023 | Przetwórstwo z pomysłem
dr inż. Magdalena Kuchlewska Ceny żywności, w tym mięsa, w ostatnim czasie...
Czytaj więcejKSZTAŁTOWANIE SMAKOWITOŚCI WĘDLIN SUROWYCH DOJRZEWAJĄCYCH
lut 6, 2023 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr inż. Jerzy Wajdzik Smakowitość, określana przez wyróżniki smaku i zapachu,...
Czytaj więcejKrótka historia mięsa w diecie człowieka i aktualne następstwa zdrowotne jego spożycia
sty 9, 2023 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr hab. inż. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelniDr Agnieszka SaganDr...
Czytaj więcejZDROWOTNE ASPEKTY PROCESU WĘDZENIA
gru 1, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Dr inż. Jerzy Wajdzik Proces wędzenia należy do fizykochemicznej metody utrwalania...
Czytaj więcejDziczyzna – wyjątkowa żywność na polskim stole
lis 2, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
dr inż. Magdalena Kuchlewska Dziczyzna od wieków stanowiła wartościowe źródło...
Czytaj więcejGrzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
paź 6, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
dr inż. Magdalena Kuchlewska Grzyby strzępkowe zasiedlają wszystkie środowiska,...
Czytaj więcejPRODUKTY GRILLOWANE W DIECIE
wrz 4, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejDOBROSTAN ZWIERZĄT A JAKOŚĆ MIĘSA
sie 5, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejEgzotyczne źródła białka zwierzęcego w polskiej diecie
cze 28, 2022 | Przetwórstwo z pomysłem
Mięso wołowe ze względu na swoją dużą wartość odżywczą, bezpieczeństwo zdrowotne i pożądalność konsumencką przeznacza się przede wszystkim na cele kulinarne.
Czytaj więcejInformator Masarski
Informator Masarski to portal branży przetwórstwa mięsnego. Aktualne wydarzenia takie jak targi mięsne, informacje branży mięsnej, artykuły popularnonaukowe skierowane do hodowców i przetwórców. Wskazówki i prezentacja innowacyjnych rozwiązań w branży mięsnej. Analizy i prognozy na temat rynku mięsnego.