Maszyny i technologie
DODATKI FUNKCJONALNE W PRODUKCJI WĘDLIN SUROWYCH DOJRZEWAJĄCYCH
maj 5, 2023 | Maszyny i technologie
dr inż. Jerzy Wajdzik W przetwórstwie mięsa stosuje się różne dodatki funkcjonalne,...
Czytaj więcejAktywność przeciwbakteryjna fitochemikaliów i ich potencjalne zastosowanie jako naturalnych konserwantów w przemyśle mięsnym
mar 6, 2023 | Maszyny i technologie
dr hab. inż. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelnidr Agnieszka Saganmgr Emilia...
Czytaj więcejWybrane wymagania weterynaryjne w nadzorze i produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego. Część II
lut 6, 2023 | Maszyny i technologie
dr inż. Mirosław Michalski, Puławy Ogólne warunki sanitarno-higieniczne, które zakład...
Czytaj więcejWybrane wymagania weterynaryjne w nadzorze i produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego. Część I
sty 9, 2023 | Maszyny i technologie
dr inż. Mirosław Michalski, Puławy Obowiązujące w Polsce przepisy dotyczące nadzoru...
Czytaj więcejDodatek olejków eterycznych – sposób na zachowanie jakości mięsa i przetworów mięsnych
gru 1, 2022 | Maszyny i technologie
mgr inż. Weronika Zduńczykdr inż. Katarzyna Tkacz dr hab. inż. Monika...
Czytaj więcejJAKOŚĆ MIKROBIOLOGICZNA MIĘSA I JEGO PRZETWORÓW
lis 3, 2022 | Maszyny i technologie
Dr inż. Jerzy Wajdzik Jakość mikrobiologiczna mięsa i jego przetworów zależy...
Czytaj więcejJAKOŚĆ MIĘSA ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM JEGO CECH ORGANOLEPTYCZNYCH
sie 5, 2022 | Maszyny i technologie
Mikołaj Cieślak, Monika Modzelewska-KapitułaKatedra Technologii i Chemii MięsaWydział Nauki...
Czytaj więcejKontrolowanie wyzwań związanych z bezpieczeństwem mikrobiologicznym mięsa za pomocą zimnej plazmy
lip 7, 2022 | Maszyny i technologie
Dr hab. inż. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelniDr hab. inż. Joanna...
Czytaj więcejPRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA BŁONNIKÓW POKARMOWYCH
maj 5, 2022 | Maszyny i technologie
Dr inż. Jerzy Wajdzik Błonniki pokarmowe, będące substancjami balastowymi, należą...
Czytaj więcejJAK ULTRADŹWIĘKI POPRAWIAJĄ JAKOŚĆ MIĘSA
mar 7, 2022 | Maszyny i technologie
Dr hab. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelniDr hab. Zbigniew Kobus,...
Czytaj więcejInformator Masarski
Informator Masarski to portal branży przetwórstwa mięsnego. Aktualne wydarzenia takie jak targi mięsne, informacje branży mięsnej, artykuły popularnonaukowe skierowane do hodowców i przetwórców. Wskazówki i prezentacja innowacyjnych rozwiązań w branży mięsnej. Analizy i prognozy na temat rynku mięsnego.