Przyprawy i dodatki do mięs
Olejki Eteryczne – znaczenie, właściwości i możliwości wykorzystania w przemyśle mięsnym
paź 6, 2022 | Przyprawy i dodatki do mięs
dr inż. Katarzyna Tkacz dr hab. inż. Monika Modzelewska-Kapituła,...
Czytaj więcejWarzywne alternatywy dla syntetycznych dodatków do mięs i produktów mięsnych
wrz 3, 2022 | Przyprawy i dodatki do mięs
Dr hab. inż. Agnieszka Starek-Wójcicka, prof. uczelniDr Agnieszka SaganMgr...
Czytaj więcejFitozwiązki – ważne składniki przypraw i ziół do marynowania mięs
mar 30, 2022 | Przyprawy i dodatki do mięs
Mięso wieprzowe, stanowiąc źródło licznych substancji odżywczych, jest cennym składnikiem diety człowieka. W ostatnich latach jego znaczenie było kwestionowane.
Czytaj więcejZnaczenie mięsa w ewolucji człowieka
mar 4, 2021 | Przyprawy i dodatki do mięs
Mięso wieprzowe, stanowiąc źródło licznych substancji odżywczych, jest cennym składnikiem diety człowieka. W ostatnich latach jego znaczenie było kwestionowane.
Czytaj więcejAtrybuty wieprzowiny
paź 1, 2020 | Przyprawy i dodatki do mięs
Mięso wieprzowe, stanowiąc źródło licznych substancji odżywczych, jest cennym składnikiem diety człowieka. W ostatnich latach jego znaczenie było kwestionowane.
Czytaj więcejMięsa marynowane
wrz 1, 2020 | Przyprawy i dodatki do mięs
Potrawy z grilla kuszą wyglądem, zapachem i smakiem, jednak ich wpływ na zdrowie człowieka nie zawsze jest korzystny. Nie należy całkowicie rezygnować z grillowanych rarytasów, ale warto uświadomić sobie zagrożenia związane z grillowaną żywnością i odpowiednio ograniczyć spożywanie tego rodzaju produktów.
Czytaj więcejMięsa marynowane
sie 5, 2020 | Przyprawy i dodatki do mięs
Głównym zadaniem konserwowania żywności jest ochrona przed zepsuciem, skażeniem mikrobakteryjnym, ograniczenie niepożądanych zmian sensorycznych oraz zachowanie wysokiej wartości odżywczej
Czytaj więcejCzy jedzenie wege to tylko trend?
cze 2, 2020 | Przyprawy i dodatki do mięs
Głównym zadaniem konserwowania żywności jest ochrona przed zepsuciem, skażeniem mikrobakteryjnym, ograniczenie niepożądanych zmian sensorycznych oraz zachowanie wysokiej wartości odżywczej
Czytaj więcejJak stworzyć idealną solankę do peklowania mięs – solomierze
maj 6, 2020 | Przyprawy i dodatki do mięs
Głównym zadaniem konserwowania żywności jest ochrona przed zepsuciem, skażeniem mikrobakteryjnym, ograniczenie niepożądanych zmian sensorycznych oraz zachowanie wysokiej wartości odżywczej
Czytaj więcejTREND SUPERFOODS CZY SKUTECZNY MARKETING?
gru 2, 2019 | Przyprawy i dodatki do mięs
Chociaż ogólna światowa konsumpcja mięsa stale rośnie, to jednak część społeczeństwa polskiego rezygnuje z jego jedzenia. W ostatnim czasie mięso przestało być kojarzone ze zdrowiem i witalnością.
Czytaj więcejInformator Masarski
Informator Masarski to portal branży przetwórstwa mięsnego. Aktualne wydarzenia takie jak targi mięsne, informacje branży mięsnej, artykuły popularnonaukowe skierowane do hodowców i przetwórców. Wskazówki i prezentacja innowacyjnych rozwiązań w branży mięsnej. Analizy i prognozy na temat rynku mięsnego.